#AWARDS

OlmerAD: Na čele výjimečného ocenění Young Blood Awards 2023

OlmerAD: Na čele výjimečného ocenění Young Blood Awards 2023

Autor: Jan Strmiska | Idea Maker OLMER AD.

Jako přední hráč v českém reklamním a PR průmyslu jsme my v OlmerAD pyšní na to, že jsme byli součástí významného okamžiku v českém byznysu a vědě. Naše CEO Marcela Olmer měla tu čest stát v čele slavnostního ceremoniálu předávání cen Young Blood Awards 2023, které pořádal týdeník Euro při oslavě svých 25. narozenin v historickém Martinickém paláci.

Máme rádi Euro

Tato událost byla pro nás zvláštní nejen jako pocta mladým talentům v oblasti vědy a byznysu, ale i jako příležitost oslavit naše vazby s ekonomickým týdeníkem, jež již čtvrtstoletí dokumentuje úspěchy v českém podnikání a vědeckém bádání. První laureátkou oceněnou rukou Marcela Olmer byla vědkyně Stanislava Bezdíček Králová, což je moment, který nás naplňuje hrdostí. Po stážích v Belgii a USA zakotvila mikrobioložka momentálně na univerzitě ve Vídni, kde se věnuje naprosto zásadnímu problému dnešní doby, rostoucí rezistence bakterií vůči antibiotikům.

Inovace, kreativita a design

Tento rok se udílení cen Young Blood Awards neslo ve znamení červené - barvy vášně, energie a odhodlání, které jsou zároveň hodnotami, které v OlmerAD neustále vyzdvihujeme. Design samotných cen vytvořil v podobě křišťálových válců Jan Plecháč z firmy Moser. Symbolizují inovace a kreativitu. Hodnoty, které jsou nám na OlmerAD také velmi blízké.

Young Blood Awards 2023, Tomáš Mikolov
Tomáš Mikolov (vlevo) a další skvělí lidé.

Superúspěšní Češi

Mezi oceněnými byli vedle Stanislavy Bezdíček Králové i další tři významné osobnosti: Jan Kovář z Workswell, který přebíral cenu za vývoj termovizních systémů. Mezi zákazníky jeho projektu patří už dnes celá řada prominentních klientů - automobilky, špičkové univerzity i nadnárodní společnosti jako Apple a HP, které potřebují kontrolovat výrobu nebo termovizí ohlídat svůj majetek.

Další oceněný Lukáš Brchl je zakladatel firmy Dronetag se zaměřením na chytré značkování a identifikaci dronů. Novodobá „poznávačka“ je formou OEM čipu, kterým lze dovybavit i starší stroje. Lukášova firma ale majitele dronů jen nehlídá, poskytuje jim i servis formou virtuálního rádce Dronald.

Poslední z oceněných informatik Tomáš Mikolov, byl už před oceněním Young Blood vědecká superstar. Věnuje se neuronovým sítím, strojovému učení a jazykovým modelům. Po dekádě a úspěšné kariéře v amerických firmách jako Google a Facebook se vrátil do ČR a nyní vede výzkumný tým v Českém institutu informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) při ČVUT.

Oslava pokroku

Udílení cen bylo jen začátkem večera plného oslav, hudby a inspirativních setkání. Jako protagonisté tohoto večera jsme my na OlmerAD měli možnost nejen podpořit významné mladé talenty, ale také oslavit úspěchy, které formují tvář naší země ve světě technologií a inovací. Jsme hrdí, že jsme byli součástí tohoto jedinečného večera. Podívejte se na video z akce, které jsme pro týdeník Euro natočili.

Got a project in mind?

~ Let’s talk.